Schoonheid schuilt aan de binnenkant

Dat dit huis waarschijnlijk niet eerder je aandacht heeft getrokken is niet vreemd. De gevel zoals je ziet, komt niet erg uitnodigend over en de meeste van ons zullen er achteloos voorbij lopen. Wat je op dat moment dan niet weet is dat je langs een supervet pand loopt. Een pand dat in 10 jaar tijd maar liefst 2,8(!) miljoen euro in waarde is gestegen.

Het optrekje werd in 2007 gekocht door Emily Gray (ontwerper van kinderkleding) en Marius Haverkamp (aannemer) voor een schamele 550.000 euro. Een bedrag dat sowieso al niet aan de lage kant is, maar voor Amsterdamse begrippen geen verkeerde deal is. De twee knapten het pand volledig op en het resultaat mag er wezen. Maar liefst 371 vierkante meter vol hypermoderne keukenapparatuur en vintage details.

Jouw (droom) huis?

Een huis als dit mag er wezen en over de inrichting valt te twisten, maar we zijn zelden zo verrast door het contrast van de buiten- en binnenkant. Mocht je nu helemaal verkocht zijn na het zien van de foto’s, zorg dan dat je met een luttele 3,3 miljoen aan de bel trekt op de Oude Looiersstraat en waan je als een God in Amsterdam.

Amsterdam mega-huis MAN-MAN 7 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 8 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 10 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 11 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 13 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 16 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 17 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 19 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 18 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 20 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 22 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 23 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 24 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 25 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 26 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 27 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 28 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 29 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 31 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 36 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 35 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 34 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 33 Amsterdam mega-huis MAN-MAN 32